Gedragstherapie

Pagina is nog in ontwikkeling

Na een behoorlijke tijd wikken en wegen heb ik toch besloten om de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut bij één van de beste opleidingsinstituten van dit moment te gaan volgen.
Door voor de opleiding van Annorlunda te kiezen, kan ik me straks aanmelden bij de NVGH, SPPD & Certipet. De kosten van de therapiekunt u dan opgeven aan uw hondenverzekering en zullen (gedeeltelijk) vergoed worden.

Daarnaast vind ik het ontzettend belangrijk om goed geschoold te worden, ondanks dat zowel instructeur als gedragstherapeut nu nog vrije beroepen zijn (iedereen mag zich zo noemen), hoop ik dat dit in de toekomst zal veranderen.

Ik help je graag met:

 • … Vuurwerkangst / angst voor geluiden
 • … Verlatingsangst
 • … Problemen met ontvangen van bezoek
 • … Uitvallen en/of trekken aan de lijn
 • … Overactieve/nerveuze honden
 • … Vertonen van ongewenst gedrag

Ik verwijs je door met:

 • … Agressie problemen hond/hond en hond/mens
 • … Agressie problemen met HR honden
 • … Bijtincidenten waarbij schade is gevallen
 • … Bijtincidenten met kinderen

Hoe ga ik te werk?

Wanneer je tegen gedragsproblemen aanloopt met je hond is dat ontzettend vervelend. Soms lijkt het alsof het gedrag uit het niets ontstaat, maar dat is zelden zo. 
Het is dus heel belangrijk dat er gekeken wordt naar wat het gedrag veroorzaakt en het vanuit de kern behandeld wordt. 

Vaak beginnen we dan heel ergens anders mee dan wat er in de eerste instantie verwacht wordt. Maar een zogenoemde  quick fix lost zelden iets op de lange termijn op en in sommige gevallen kan het gedrag zelfs verergeren. 

Ik werk nauw samen met een natuurlijk therapeut, voedingsdeskundige en osteopaat welke ik kan inschakelen indien nodig. Daarnaast zet ik indien gewenst de natuurlijke eigenschappen van edelstenen in ter ondersteuning. 

Ik heb contact opgenomen, wat nu?

Nadat ik jou verzoek heb ontvangen neem ik in principe binnen 48 uur telefonisch contact met je op. We bespreken dan waar je tegenaan loopt en of ik de juiste persoon ben die jullie gaat begeleiden. 
Daarna krijgen je via de mail een vragenlijst die je mag invullen en retour kan sturen. 
We plannen een consult afspraak in en ik kom goed voorbereid op de afgesproken datum naar jullie toe. 

Tijdens het consult observeer ik het gedrag van de hond. Ik ga dieper in op de informatie die ik heb gekregen en luister en kijk naar de gehele situatie zodat ik een goed beeld kan krijgen van het gedrag en hetgeen wat het veroorzaakt. Soms hebben we aan één bezoek niet voldoende, ik zal dat tijdig aangeven wanneer ik dat vermoed. Nadat ik ben geweest ga ik aan de slag met het behandelplan. Dit plan is zeer gedetailleerd en verteld precies wat ik heb ondervonden en waarvan ik denk dat de oorzaak is. Daarnaast geef ik een stap voor stap uitleg van de oefeningen en aanpak die mij juist lijkt. 

Het kan voorkomen dat iets niet (direct) werkt. Tijd en consequentie speelt hierin een grote rol. 
Komen we tot de conclusie dat iets echt niet het gewenste resultaat heeft, dan kijken we samen verder naar andere mogelijkheden. 

“Claire komt haar afspraken na, gaat zeer vriendelijk te werk. Ze luisterd goed naar wat je zegt en kijkt samen met je naar een oplossing of middenweg. Ook de kinderen zijn steeds welkom en betrekt ze bij de oefeningen. 
Ze is erg betrokken en kundig”

Marlies & Pieter

🤍Lieve Claire dankjewel voor je extra tijd, begeleiding met mijn herder en telefoontje vandaag! Je website is ook echt prachtig!! Enorm veel succes met alles wat je doet, gaat je lukken om veel mensen op deze fantastische positieve manier te ondersteunen, wij worden er blij en zelfverekerd van 🤍

Kelly Theuws

Studio Flow

“Claire is bij ons op consult geweest voor onze Jack Russel Joey. Joey was zo ongelooflijk druk ondanks dat we er eigenlijk de hele dag mee bezig waren. En daar wringde de schoen dan ook. We deden veel te veel met hem. Claire gaf ons een aantal handige tips en oefeningen en we zagen bijna direct verschil.”

Sasha en Joey

Overige informatie:

 • Een consult van 6o minuten bij je thuis + behandelplan
 • De kosten zijn € 75,00 
 • Eventueel uit te breiden met één van de twee privébegeleidingstrajecten.

Inclusief reiskosten binnen mijn werkgebied. 

Woon je buiten mijn werkgebied neem dan eerst even contact op om teleurstelling te voorkomen.