De zoektocht naar mijn pup #01

dec 30, 2021 | Gezondheid, Puppy's

De zoektocht naar mijn eigen border collie pup startte op 1 januari 2021.
Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en heb ik besloten om mijn ervaringen vast te leggen in een blogreeks. 

 

Wachten terwijl je ongeduldig bent

Inmiddels sta ik bij enkele fokkers op de wachtlijst en heb ik nog enkele fokkers aangeschreven. 
De reden? Onzekerheid. 
Ik dacht dat ik “mijn” fokker gevonden had begin augustus 2021. Maar na 4 maanden besloot ik weer eens een mailtje te sturen en daarna een kerstwens en beide zijn tot op heden onbeantwoord. 
Wachten is al moeilijk, maar om er na 1,5 jaar achter te komen dat de klik er misschien toch niet was en met lege handen te komen staan, dat was een angst die me vanaf dag 1 dwars zat.

Door de bomen het bos niet zien

Het vinden van de “juiste” fokker is echt verdomd lastig, want het aanbod is groot en zo ook de verleiding. 
70% is geen zuivere koffie en je raakt zo snel verblind door je eigen verlangen dat rode vlaggen minder snel opgepikt worden. 
Ook ik merk dat nu ik een jaar verder ben (een jaar sinds ik groen licht kreeg van mijn man) het steeds lastiger vind om me aan mijn eigen gestelde eisen te houden. 
Vandaag betrapte ik me op de gedachten “misschien is een éénmalig gelegenheidsnestje ook een optie” 

Ik heb vooraf flink huiswerk gedaan, welke erfelijke aandoeningen/ziektes spelen een grote rol binnen het ras, welke testen zijn verplicht en welke testen zijn aan te raden. Wat is de gemiddelde vraagprijs voor een pup en hoever wil je hier van af wijken.

Ik heb heel duidelijk voor mezelf bepaald dat ik wil dat de ouderdieren getest zijn en ik ben erg fel op het uitpluizen vd lijn ivm epilepsie. 
Een stamboom is dan fijn en daar gaat ook mijn voorkeur naar uit, maar het is geen vereiste. 
Ook naar de gemiddelde vraagprijs heb ik gezocht tussen de 1000 en de 1400 euro, dat heb ik ook apart gezet. 
Wanneer je dus iemand vind die behoorlijk over dat gemiddelde heen gaat, zou ik je aanraden om toch even achter je oren te krabben. 

Mooie praatjes vullen geen gaatjes

Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Mag je de papieren niet in zien, is de moeder eventjes ergens anders en geven ze je weinig tot geen informatie over de reu. Rode vlaggen! 
Zit de vraagprijs rond de 2000 euro of is een bepaalde kleurslag duurder dan de ander? Rode vlaggen!
Weten ze niet wat RS of Glaucoom is? Rode vlaggen! 

Neem nooit een pup direct mee, kijk naar de reactie wanneer je zegt dat je er later op terug komt en bespreek het in de autorit naar huis. 

 

Recente blogposts

Werkt kauwen kalmerend bij honden

Werkt kauwen kalmerend bij honden

""Werkt kauwen kalmerend bij honden" Er wordt vaak gezegd dat kauwen een kalmerend effect heeft op honden.Maar is dit wel bewezen? Je leest de uitkomst van een recent onderzoekverder in dit artikel.   Wetenschappelijke onderzoeken In mijn opleiding tot...

Mijn pup stofzuigt de straat leeg

Mijn pup stofzuigt de straat leeg

"Mijn pup stofzuigt de straat leeg" Puppy's ontdekken alles met hun bek, net zoals een baby, die alles vastgrijpt en in zijn/haar mond stoppen, doen puppy's dat ook met alles wat ze op straat tegenkomen hun bek. Onze eerste reactie is vaak corrigeren, maar is dat wel...