Kind – Hond programma

Op dit moment ben ik samen met Marloes van E-Hondenschool en Daphne van Sunnycoaching een prachtig kind-hond programma aan het ontwikkelen. 
Meer informatie volgt binnenkort. 

Waarom een kind-hond programma?

Zoals je hebt kunnen lezen is één van mijn missies het terugdringen van bijtincidenten bij kinderen.
Ik ben zelf als kind opgegroeid met honden, ook katten overigens maar honden hebben me altijd toch nog net iets meer gegrepen.
Toen ik een jaar of vier was, hadden wij thuis een Rottweiler. Ik kan me het nog vaag herinneren, maar ik denk eerder van foto’s dan dat ik echt echt geregistreerd heb.
Volgens mijn moeder was ik gek op hem en hij ook op mij. We hadden alleen één probleem. Hij luisterde niet naar mijn moeder.
Mijn moeder vertelde dat deze hond zo gek op mij was dat ze op een gegeven moment begon te merken dat als er iets met mij gebeurde, deze hond dat niet accepteerde. Het werd zelfs zo erg dat als ik met een ander kindje speelde en dit kindje duwde mij (en dat gebeurd nogal op die leeftijd) deze hond… daar niet van gediend was.
Als je dan één en één bij elkaar op telt is dat een behoorlijk risicovolle situatie. 

Jaarlijks worden er meer dan 75.000 kinderen gebeten. Meer dan.. want dit zijn dan alleen de geregistreerde gevallen..
Wist je dan 91% van de kinderen gebeten wordt door een hond die ze kennen? En bij 96% van de gevallen stond een volwassenen op minder dan een meter afstand toe te kijken.

Laat kinderen en honden noooooit alleen!!! Wie heeft dat nou nog nooit gehoord? Of misschien zelf gezegd. En toch gaat het bij 96% van de gevallen mis! Hoe kan dat dan?
Een heel groot deel komt omdat wij mensen de signalen van hond missen. Er wordt onvoldoende tijd besteed op de hondenschool aan deze belangrijke kennis. Hoe communiceert een hond, wat zijn tekenen van spanning, stress, angst en ongemak. Want geloof het of niet, bijten.. dat is echt zijn laatste redmiddel.

Meer info binnenkort

  • €