Aangenaam! Ik ben Claire

Samen met mijn man en zoon woon ik in Mierlo en genieten wij van onze drie fantastische honden.

Hoewel ik als tiener al wist dat ik ‘later’ iets met honden wilde doen, ben ik pas in 2019 op 35 jarige leeftijd terug de schoolbanken ingegaan. Na een flinke burnout waarin duidelijk was geworden dat ik absoluut niet gelukkig was in de huidige situatie.

Terug in de schoolbanken

Ondertussen heb ik al heel wat scholing gevolgd en mijn diploma tot kynologisch instructeur behaald. Ik ben rustig begonnen met het geven van privélessen en gaan zoeken naar wat bij mij past en wat niet.

Mijn trainingsmethode heeft haar basis uit het Luisteren is Leuk! van Jolein van Weperen, Haar ontwikkeling Luisteren is leuk! is niet alleen hond en mens vriendelijk, het werkt! Het vindt de oorsprong uit het Premack Principe.
Daarnaast maak ik gebruik van concept training, door middel van leuke motiverende spellen leren we onze honden life skills aan en trainen we het copingmechanisme.

Elke hond is uniek, niet alleen qua uiterlijk en karakter, maar ook op de manier waar hij/zij reageert op een prikkel.
Deze reactie is afhankelijk van de motivatie van de hond. De motivatie wordt mede bepaald door genetische aanleg, het karakter en ervaringen die voorheen zijn opgedaan, maar kunnen per moment ook sterk verschillen wanneer emoties mee spelen.
In mijn beleving is een hond nooit’ stout’, maar (natuurlijk)gedrag kan in sommige gevallen voor ons wel degelijk ongewenst zijn.
Tijdens de trainingen kijk ik naar het gedrag en probeer ik uit te vogelen waarom de hond het gedrag laat zien.
Wanneer ik dat weet en ik weet wat de drijfveren zijn van jouw hond kan ik de training daarop afstemmen.

Ongewenst gedrag

Vaak is het voor ons ongewenste gedrag, voor een hond heel natuurlijk gedrag. Het is daarom van belang om voor aanschaf van een hond te kijken naar je eigen verwachtingen en verlangen. Wil je hond actieve hond, een hond om mee te werken of een gezelschapshond. Moet de hond vooral waaks zijn, of is dat juist ongewenst? Verdiep je in het ras van de hond, waar zijn ze voor gefokt? Neem contact op met verschillende fokkers, vraag of je vooraf kennis kan komen maken met de ouder dieren en vraag wat de verwachtingen en verlangen zijn van de hond. Waar maak je ze blij mee, wat hebben ze nodig en wees realistisch bij het maken van een keuze.

Honden die ongewenst gedrag vertonen, zoals uitvallen, trekken aan de lijn, sloopgedrag, verlatingsangst, etc. zijn gelukkig ook te helpen.
Door middel van bijvoorbeeld BAT (behaviour adjustment training wat we gebruiken bij het uitvallen op straat) buigen we het ongewenste gedrag om tot gewenst gedrag. Ook dit werkt via hetzelfde dwang en drukvrije principe. We coachen de omgevingsaspecten en de context op zo’n manier dat de keuze om het gewenste gedrag te laten zien het meest voor de hand ligt.
We maken de stapjes zo klein, dat de hond altijd succes heeft en de motivatie om het gewenste gedrag te laten zien steeds groter en groter wordt.

Klik hier voor mijn aanbod

 

De KynoCoach Claire Honden

Mylo

Mylo hebben we in 2018 uit een huis gehaald waar hij niet de allerbeste start heeft gehad. Mylo had toen nog niet veel van de wereld gezien en werd vooral achter op de plaats en in de schuur gehouden. 

Toen Mylo enkele dagen bij ons was, kwamen er best wat gedragsproblemen naar boven. Zoals Pika (het eten van oneetbare voorwerpen) stelen (hij stal alles wat los en vast zat en coprofagie (poep eten).

Hij trok als een malle aan de lijn en buiten was alles spannend. Inmiddels is Mylo mijn coachhond en zet ik hem vaak in bij uitvallende honden of bij jonge pups. Hij steelt nog wel graag, maar het is niet zorgelijk meer en eet het ‘meestal’ ook niet meer op. 

Buffy † 

Buffy haalde we 12 jaar geleden op bij een particulier die een éénmalig nestje wilde. Buffy is mijn eerste eigen hond en wellicht de meest lieve, sociaal, loyale en stressbestendige hond die ik ooit heb ontmoet. 

Als ik toen wist wat ik nu weet, had ik de opvoeding van Buffy helemaal anders aan gepakt, maar alsnog kan ik me geen betere hond wensen dat deze knappe Labrador. 

Wonder

Wonder is 200% de hond van mijn man en is een misgelopen opvanger. 
Hij zou eigenlijk tijdelijk bij ons in huis komen.. Inmiddels 8 jaar geleden. 
Wonder wordt dit jaar 9. 

Hij komt oorspronkelijk uit Roemenië en heeft daar gezworven met een oudere reu. Het was een wonder dat hij de barre winter overleefde, daarom zijn naam. 

Jezebel 

Onze jongste telg (en mijn droom hond) is Jezebel. Twee jaar geleden kreeg ik het groene licht van mijn man om rustig aan te gaan rondkijken voor een Border collie fokker. 

Als kleine meid droomde ik altijd over mijn eigen Border, maar ik beloofde mezelf te wachten tot ik kon voldoen aan de behoeftes van dit ras. 
Inmiddels is Jess 5 maanden en zijn we rustig aan het snuffelen aan het schapendrijven. Dreams really can come true! 

 

Mijn Kernwaarden

Moderne, welzijnsbewuste en stapsgewijze training.
Geen aversieve hulpmiddelen, fysieke correcties of dwang. 
Met oog en oor voor de klant, geef ik les op maat.

Creatief

Ik vind het ontzettend leuk om mijn best te doen en oefeningen zo creatief mogelijk aan te bieden.
En daag mijn cursisten uit om hetzelfde te doen.

Welzijnsbewust

Voelen jullie je op je gemak? Zijn jullie lichamelijk en geestelijk in staat om een oefening uit te voeren? Bij mij hebben jullie ook een stem.

Afgestemd op jullie

Ik geef les op niveau en we bespreken regelmatig de voortgang. Zijn er doelen die moeten worden bijgeschaafd of toegevoegd? Dan is dat mogelijk